0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Houtpellets kopen?

U wilt houtpellets kopen? Dan bent u bij Xylo Houtpellets aan het juiste adres! Door onder andere onze afhaal- en bezorg service, 24/7 bereikbaarheid en de zorgvuldige materialen van topkwaliteit behoren wij tot een van de beste Houtpellets bedrijven in Nederland.

Houtpellets kopen bij Xylo Houtpellets

U als particulier kunt er op vertrouwen dat de houtpellets van Xylo een fantastisch product zijn voor uw pelletkachel. Onze houtpellets worden geselecteerd op kwaliteit en zijn uitvoerig getest. Wij maken alleen gebruik van houtpellets met kwaliteitsnorm EN 14961-2/A1, ook wel DINplus/ENplus a1. Xylo verkoopt de volgende pellet merken Xylo, Elite, Agriselect, AKZ,  en Biogranulita pellets. Al deze houtpellets voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en hebben een hoge energieopbrengst per kilogram.

Kwaliteitsnorm EN14961-2

zie ook dit pdf bestand met het normenvergelijk   vergelijk normen

Sinds januari 2010 is de Europese Commissie bezig een nieuwe standaard in te voeren voor houtpellets daar vooral DIN+ fraudegevoelig bleek te zijn en in mindere mate DIN 51731 en de Önorm die uit de vorige eeuw stammen en niet meer up to date zijn.
De nieuwe norm is EN14961-2 welke verdeeld is in 3 categorieën te noemen  a1, a2 en B.
Vooral voor zagerijen die een eigen pers hebben is a1 en a2 interessant. in deze categorieën dient men exact aan te kunnen tonen waar de grondstof vandaan komt (oorsprong).

  • Bij a1 bestaat de houtpellet uit echt schoon onbehandeld hout
  • Bij a2 kunnen bijvoorbeeld sporen van plaatmateriaal voorkomen.

Categorie B is voor houtpelletfabrieken die op grote schaal grondstoffen inzamelen. Categorie B wil dus niet zeggen dat het een slechtere kwaliteit is. Enkel de exacte herkomst van de grondstoffen is moeilijk aan te tonen.
Bij de EN+ normering zijn een tweetal zaken toegevoegd, zo wordt ook de logistieke afhandeling en de duurzaamheid meegenomen in de normering. Alle grondstoffen worden in de regel in een straal van gemiddeld 80km om een fabriek heen ingezameld. Dus voor Nederlandse fabrieken is dit de Benelux plus grensgebied Duitsland. Voor alle EN14961-2 categorieën gelden dezelfde normen als het gaat om bemonstering, kwaliteitscontrole en klachtafhandeling. Let dus de komende tijd op dit keurmerk. Ziet u het niet op de verpakking, informeer dan bij de fabrikant of ze EN+ hebben of al aangevraagd hebben.

De kwaliteit van uw houtpellets zijn erg belangrijk. Hier is dan ook een speciale kwaliteitsvorm voor. Via de kwaliteitsnorm EN14961-2 kunt u ervan uitgaan dat de houtpellets aan de beste eigenschappen voldoen. Volgens de huidige normen moeten EN14961-2/A1-houtpellets een as-gehalte hebben van minder dan 0,5%. Dit is alleen wanneer de houtpellets zijn geproduceerd van coniferenhout (den, spar et cetera). Wanneer deze zijn geproduceerd van loofhout (beuk, berk, eik, meranti enzovoort) geldt er een as-gehalte van minder dan 0,7%. Bij de nieuwe standaard zal ook een waarde bevatten voor de werkelijke densiteit. De ruimte tussen de pellets beïnvloedt immers sterk de densiteit van de houtpellets. De nieuwe standaard zorgt ervoor dat er steeds dezelfde massa pellets, ongeacht het pelletmerk, wordt aangevoerd bij een bepaalde schroefsnelheid in pelletkachels. Op deze manier worden de houtpellets de eerste biomassa brandstof die gestandaardiseerd wordt in de E.U.

Houtpellets kopen kan direct online!

Bestel nu de beste kwaliteit houtpellets tegen zeer scherpe tarieven! Onze houtpellets zijn uit voorraad leverbaar en u zult deze zeer snel binnenkrijgen. Bekijk hier ons volledige aanbod houtpellets.