0Item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Aankooptips houtpellets

Pellets

Waar moet je op letten bij het kopen van houtpellets?

Belangrijke tips voor de gebruiker!
Wie voor een pellet verwarmingssysteem heeft gekozen, bespaart op de lange termijn geld. De pellet prijs ligt aanzienlijk lager dan de vergelijkbare prijs van olie en gas. Echter, consumenten moeten de verleiding kunnen weerstaan om de brandstofkosten tot een absoluut minimum te reduceren. Met andere woorden: wie meent met goedkope pellets vooral economisch te stoken die vergist zich behoorlijk. Een pellet verwarmingssysteem is een moderne verwarming eenheid die alleen met hoogwaardige pellets zijn maximale prestaties bereikt en storingsvrij draait.

Belangrijk bij aankoop houtpellets
In tegenstelling tot olie en gas kunnen consumenten bij pellets de kwaliteit ruwweg controleren. Ketel producenten weigeren garantieclaims als storingen van de verwarming terug te voeren zijn op slechte brandstofkwaliteit. De volgende opmerkingen daarom in acht nemen:

* Gebruik alleen DINplus of ENplus A1 gecertificeerd pellets! De grenswaarden voor ENplus zijn zelfs strenger. Dit garandeert een constante kwaliteit - van de pellet fabriek tot eindgebruiker en maakt de herkomst van de pellets transparanter.

* Kwaliteit pellets hebben een glad, mat glanzend oppervlak en geen langs scheuren. De pellets moeten niet te kort zijn, maar hebben verschillende lengtes (maximaal 45 mm).

* Vraag naar de producent van de pellets. Terughoudendheid is geboden wanneer uw dealer over deze vraag gaat uitwijden.

* Vraag het pellet certificaat bij uw dealer op.

* Voorzichtigheid is geboden bij extreem lage prijzen.

* De kleur zegt niets over de kwaliteit van de pellets maar deze kan variëren afhankelijk van de type hout dat wordt gebruikt.

* Stofontwikkeling bij inblazen is normaal. Te veel stof is verdacht. Het stofgehalte hangt af van persing van de pellets. Persdichtheid kan alleen in een laboratorium nauwkeurig onderzocht worden.

Voor vragen mail naar info@xylohoutpellets.nl.
Bekijk hier ons assortiment houtpellets.